Carrera Digital 132

Carrera Digital 132 is het neusje van de zalm in digitaal racen! Het Carrera Digital 132 systeem is een racebaan systeem dat in de slotracing als de absolute top wordt beschouwd. Dit heeft onder andere te maken met de vele mogelijkheden die deze serie te bieden heeft en de zeer gedetailleerde auto's die beschikken over Xenon koplamp verlichting en remlichten (behalve F1 auto's) en een superieur rijgedrag.

Meer informatie over deze serie vindt u onderaan deze pagina.

Carrera Digital 132

​Wat zijn de mogelijkheden van de Carrera Digital 132 serie?

Om hier een duidelijk antwoord op te geven is het van belang om eerst het verschil te weten tussen analoog en digitaal racen. De Carrera Digital 132 is de digitale variant op de Carrera Evolution serie. Bij analoog kan er met maximaal 2 auto's tegelijkertijd geracet worden en bij digitaal met meer dan 2. Bij de Carrera Digital 132 serie kan er maar liefst met maximaal 6 auto's tegelijkertijd geracet worden. Dit is mogelijk doordat de auto's op een andere wijze worden aangestuurd, namelijk via een codering.

Bij analoog racen, pakt de auto spanning van de baan en door meer of minder gas te geven via de handregelaar pakt de auto meer of minder spanning van de racebaan. Bij digitaal racen worden de auto's gecodeerd en zend de handregelaar een code naar de auto die zegt "harder" of "zachter". Dit gebeurt door middel van een code die de auto herkent. Door met een code te werken kunnen er naast het gas geven en remmen ook instructies worden gegeven als "neem nu de wissel" of "ga de Pitstop in".

Hierdoor worden de mogelijkheden van een digitale racebaan als de Carrera Digital 132 heel groot en het racen krijgt daarmee een behoorlijke boost.

Haal je tegenstander in op de Carrera Digital 132 racebaan!

Op een digitale Carrera Digital 132 racebaan kun je echt inhalen door via de handregelaar op de wisselknop te drukken. Er gaat dan een seintje (code) naar de auto én de wissel, waardoor de auto de wissel neemt en van baan wisselt en zo een tegenstander in kan halen. Door slim en op tijd van baan te wisselen kun je de tegenstander inhalen en de ideale lijn volgen op het circuit.

​Welke uitbreidingen en mogelijkheden heeft de Carrera Digital 132 serie?

Er zijn vele (digitale-) uitbreidingen verkrijgbaar in deze serie. Zo is er bijvoorbeeld een Pitstop waar de auto in moet om niet zonder benzine komen te staan. Sla je de Pits over, dan komt de auto tot stilstand en is de race teneinde voor de desbetreffende coureur. Ook kunnen zaken als de rem capaciteit of de maximale snelheid van de auto's worden ingesteld via de Control Unit.

​Extra opties zijn om bijvoorbeeld een digitale rondeteller toe te voegen en zo de rondetijden te verbeteren of te kunnen zien wie er het beste presteert op het circuit. Door een Startlight te plaatsen wordt het startscenario zeer realistisch gesimuleerd en zal de spanning toe nemen. En door het toevoegen van een Position Tower ziet elke coureur direct wie er op kop ligt en wat de eigen positie is.

Kortom, er zijn veel extra opties bij digitaal racen en in dit geval voor de Carrera Digital 132 serie. 

Kenmerken van de Carrera Digital 132 serie:​

  • ​1 tot 6 Digital 132 auto's tegelijkertijd op de baan;
  • Echt inhalen door van baan te wisselen;
  • Veel digitale uitbreidingen zoals een Pitstop, Position Tower en Startlight;
  • Er kan een Ghost Car (computergestuurde auto) deelnemen aan de race om tegen te oefenen of als extra handicap;
  • Er kan een Pace Car worden ingezet. Deze wordt aangestuurd door de Control Unit.
  • Wireless besturing mogelijk voor maximale bewegingsvrijheid;
  • Schaal 1:32 (mooie grote en gedetailleerde auto's), baandelen 1:24;
  • De auto's hebben Xenon verlichting (behalve F1 auto's);
  • App Connector en Race App beschikbaar voor Smartphone of Tablet.