Carrera Digital 132 / 124 Pitstop voor de racebaan - 30356
 • Carrera Digital 132 / 124 Pitstop voor de racebaan - 30356

Carrera Digital 132 / 124 Pitstop voor de racebaan - 30356

€ 74,95
Op voorraad
Inclusief belasting

Carrera Pitstop voor de Digital 132/124 racebaan

De Carrera Pitstop simuleert de pitstops perfect! Timing is alles!

De Pitstopstraat is uitgerust met een sensor die het aantal Pitstops en het niveau van het benzine peil bijhoudt.

Gratis verzending!

Let op! U heeft de Driver Display (art.nr. 30353) nodig om de tankinhoud te zien wanneer u de Control Unit (30352) gebruikt. Bij gebruik van de oudere Pitstop (30346) kan de Pistop Adapter Unit (30361) worden aangeschaft. In deze adapter zit de sensor ook ingebouwd. Zo kan de oudere Pitstop samenwerken met de Driver Display.

Wanneer u de Black Box (art.nr 30344) gebruikt dan zullen de koplampen oplichten wanneer de tankinhoud leeg raakt. Na het tanken stopt het lichtsignaal van de koplampen. In combinatie met de Black Box worden de rondes niet geteld door de Pitstop. 

Bij deze nieuwere Pitstop is een sensor ingebouwd die in combinatie met de Control Unit de rondes telt. Deze functie is overigens ook aan of uit te zetten via de Control Unit.

Het verschil tussen de oudere en de nieuwe Pitstop is alleen de sensor, verder zijn ze gelijk.

De Pitstop (30356) is zowel in combinatie met de Black Box als met de Control Unit te gebruiken, maar alleen in combinatie met de Control Unit kunnen alle functies en goede werking worden gegarandeerd.

20030356

Datasheet

Schaalgrootte Racebaan
1 op 24
Adviesleeftijd
vanaf 8 jaar
Bijzonderheden
Gebruik in combinatie met de Control Unit.
Bijbehorende slipstrook/slipstroken
20602
  Is er een looping beschikbaar voor de Carrera Digital 132 serie?

  Is er een looping beschikbaar voor de Carrera Digital 132 serie?

  Nee, er is geen looping voor de Carrera Digital 132 racebaan serie. Reden daarvoor is dat de auto's te groot en te zwaar zijn om een looping te kunnen nemen.


  Hoe worden de rondes van de auto's op de racebaan precies geteld?

  Hoe worden de rondes van de auto's op de racebaan precies geteld?

  De Carrera Digital 132 auto stuurt haar identificatie signaal op het moment van passeren van een detectie-oog naar de Digital 132 rondeteller of de Control Unit.


  Wat is een Ghost Car / Safety Car? En hoeveel auto's kunnen er tegelijkertijd op de Digital 132 racebaan rijden?

  Wat is een Ghost Car / Safety Car? En hoeveel auto's kunnen er tegelijkertijd op de Digital 132 racebaan rijden?

  In principe kunnen er maximaal 8 auto's tegelijkertijd op de Carrera Digital 132 racebaan rijden. Dit zijn bijvoorbeeld 6 race auto's en 2 Ghost Cars.
  Of 6 raceauto's, 1 Ghost Car en 1 Pace/Safety Car.

  Wat is een Ghost Car: Carrera maakt het mogelijk om computer gestuurde via de control unit (30352) auto's op de racebaan te laten rijden. Dit als extra tegenstander of gewoon als extra handicap voor de rijders. Programmeer de Ghost Car bijvoorbeeld op een lagere snelheid en deze rijd dan letterlijk iedereen in de weg. Leuk als je net een wissel neemt!

  Pace / Safety Car: Deze kennen we natuurlijk van de echte races en is bedoeld wanneer er problemen op het circuit zijn om de raceauto's in bescherming te nemen tot dat het probleem is opgelost. De Safety Car is alleen mogelijk in combinatie met een Pitstop (30356). Daar zal de Safety Car dan ook automatisch in gaan en pas uitkomen wanneer daar opdracht voor gegeven wordt middels de Carrera Control Unit.


  Heeft het brandstofniveau invloed op de rijprestaties van Digital 132 auto's?

  Heeft het brandstofniveau invloed op de rijprestaties van Digital 132 auto's?

  Met de Carrera Control Unit (30352): in de modus "REAL", is de maximale snelheid afhankelijk van het brandstofniveau. Digital 132 auto's met een volle tank zijn zwaarder, langzamer en hebben een inferieure remprestaties. Auto's met een laag brandstofniveau zijn lichter, sneller en hebben superieure remprestaties.

  Met de Black Box, de oudere Control Unit van Carrera, heeft een volle tank geen effect op de prestaties van de raceauto.


  Kan ik met 1 pitstop zowel de safety car gebruiken als ook de Digital 124/132 auto's?

  Kan ik met 1 pitstopstraat zowel de safety car gebruiken als ook de Digital 124/132 auto's?

  Om op de Carrera Digital 132 racebaan zowel de Safety Car- als ook†de Pit Stop-functie tegelijkertijd te gebruiken zijn twee Carrera Pitstopstraten benodigd. Een standaard rechte baandeel moet altijd worden geplaatst tussen de pitstops. Zie hiervoor ook de handleiding van de pitstop.


  Kan ik de Carrera Driver Display voor meerdere auto's inzetten?

  Kan ik de Carrera Driver Display voor meerdere auto's inzetten?

  Op de Driver Display (artikel 30353) kunnen 1-6 auto's worden ingesteld. Voor een optimale race-ervaring raden wij aan om een aparte driver display per auto te gebruiken.†De Driver Display informeert de bestuurder over:

  • het tankniveau,
  • het aantal pitstops
  • de actuele positie bij een race

  Met een instelknop kan iedere Driver Display op een overeenkomstige auto 1 tot 6 worden ingesteld. Het display wordt met behulp van de meegeleverde Adapter Unit in de baan geÔntegreerd. De Adapter Unit stemt overeen met de lengte van een standaard recht stuk en kan daarbij op een willekeurige positie binnen de baan worden geplaatst.

  Let op! De indicatie van het tankniveau en het aantal pitstops is alleen mogelijk in combinatie met Pitstop (art. 30356) of de oudere Pitstop (art. 30346) en Pit Stop Adapter Unit (art. 30361). De volledige werking is alleen in verbinding met Control Unit (20030352) gegarandeerd. Gelieve voor de juiste installatie de handleiding van de Control Unit (art. 30352) te lezen.


  Wat zijn de technische specificaties van Carrera Digital 124?

  Wat zijn de technische specificaties van Carrera Digital 124?

  • Schaal van de baandelen en auto's is 1:24
  • Breedte van de baandelen: 198 mm
  • Transformator: 18V, 3A, 54 VA
  • Tot vier auto's tegelijkertijd op de Digital 124 racebaan.

  Adviesleeftijd: vanaf 10 jaar en voor volwassenen

  GA NAAR CARRERA DIGITAL 124


  Hoeveel digitale auto's kunnen er tegelijkertijd op een DIGITAL 124 Racebaan?

  Hoeveel digitale auto's kunnen er tegelijkertijd op een DIGITAL 124 Racebaan?

  Hier geldt hetzelfde basisprincipe voor digitale racebaan auto's als voor DIGITAL 132 systemen; met dit verschil dat er maximaal 4 auto's tegelijkertijd op de Digital 124 racebaan kunnen om mee te racen. Bij de Digital 132 serie zijn dit er maximaal 6.

  GA NAAR CARRERA DIGITAL 124


  Is er ook een looping voor de Digital 124 serie?

  Is er ook een looping voor de Digital 124 serie?

  Er is geen looping beschikbaar voor de Carrera Digital 124 racebaan. De auto's zijn schaal 1:24 en daarom te groot en te zwaar voor een looping. Alleen Go en Digital 143 hebben de mogelijkheid om een looping in te zetten.


  Wat is een Safety Car / Pace Car en hoe werkt het?

  Wat is een Safety Car / Pace Car en hoe werkt het?

  Een Safety Car kan alleen in combinatie met een Pitstopstraat (30356) op de Carrera racebaan ingezet worden. Bij het coderen van een Safety Car is het belangrijk dat er geen andere auto's op de racebaan zijn. Wanneer er ook een Position Tower (30357) aanwezig is zal een Safety Car altijd op positie 8 worden weergegeven. Na de codering van een Safety Car zal deze automatisch de pitstop inrijden. Wanneer deze er uit moet rijden kunt u de knop Pace Car op de Carrera Control Unit (30352) indrukken. De 2e en 3e LED van de Control Unit lichten op en de Safety Car (Pace Car) verlaat de Pitstop. De Safety Car blijft rijden totdat de knop Pace Car op de Control Unit weer wordt ingedrukt. LED 2 stopt met oplichten en de auto rijd na de huidige ronde weer de Pitstopstraat in.


  Heeft het brandstofniveau invloed op de rijprestaties van de Carrera Digital 124 auto?

  Heeft het brandstofniveau invloed op de rijprestaties van de Carrera Digital 124 auto?

  Met de Control Unit (30352) in de modus "REAL" is de maximale snelheid van een auto afhankelijk van het brandstofniveau. Auto's met een volle tank zijn zwaarder, langzamer en hebben inferieure remprestaties. Auto's met een laag brandstofniveau zijn lichter, rijden sneller en hebben superieure remprestaties.

  Met de Black Box, de oudere Control Unit van Carrera, heeft het brandstofniveau geen effect op de prestaties van de Carrera Digital 124 auto.


  Welke Carrera Racebaancircuits zijn compatibel met elkaar?

  Welke Carrera Racebaancircuits zijn compatibel met elkaar?

  Klik op deze button voor een duidelijk overzicht van alle functies per type racebaan

  Het racebaan systeem Carrera GO!!! en Racing Set (discounters) zijn niet compatibel met elk ander circuit systeem wat te wijten is aan de kleinere schaal (1:43). Alleen tussen de Carrera GO!!! en Digital 143 serie kunnen de niet-technische baandelen zoals de standaard rechte baandelen en bochten worden uitgewisseld.

  Evolution, Exclusiv, DIGITAL 132 en DIGITAL 124 (racebaan schaal 1:24) zijn ook louter compatibel met betrekking†tot de standaard baandelen. Uitsluitend de standaard rechte baanstukken en bochten kunnen worden gebruikt voor de twee systemen (analoog en digitaal).

  De accessoires van DIGITAL 132/124 zoals de rondeteller, Pit Stop en Rondetellers, kunnen niet worden gecombineerd met de Evolution en Exclusiv banen.

  Om de auto's van een desbetreffende serie te rijden, heeft u de juiste transformator nodig, en in het geval van DIGITAL 132/124 de speciale connector (Control Unit (30352), voorheen de Black Box) wat ook geldt voor de handbedieningen. Digital 132 auto's hebben als enige een schuifje onder de auto met een analoge stand waardoor deze ook op een Evolution racebaan kunnen rijden. Evolution auto's kunnen desgewenst voorzien worden van een digitale decoder om de auto's zo geschikt te maken de D132.

  Evolution auto's moeten niet worden gebruikt met een Exclusiv transformator, aangezien dit schade aan de motor kan aanbrengen en bij de handbediening oververhitting kan veroorzaken. Het omgekeerde geldt; Exclusiv auto's moeten niet worden gebruikt op een Evolution racebaan omdat de transformator niet krachtig genoeg is om de Exclusiv auto's te laten rijden.

  Let in het bijzonder op dat bij de digitale racebanen (D143/D132 /D124), GEEN componenten zoals handbediening, baanwissels of transformators van de analoge systemen Evolution, Exclusiv en Racing worden opgenomen in de de circuits en dit geldt ook vice versa.

  Let op! Wanneer auto's, accessoires, uitbreidingen of baandelen van de ene serie op de andere serie worden toegepast waarvoor deze niet bedoeld is, dan kan er in deze gevallen op geen enkele manier aanspraak gemaakt worden op enige vorm van garantie.


Gerelateerde/Interessante producten