Pitstop Game: Wat moet ik doen en hoe voer ik de opdrachten correct uit?

Het Pitstop spel is een uitbreiding voor de Carrera GO !!! PLUS racebaan en biedt nieuwe en spannende opdrachten in de Pitstop. Tijdens een 20 of 30 ronden tellende race, moeten er diverse taken worden uitgevoerd in de Pitstop. Op het moment dat er een opdracht moet worden uitgevoerd door een van de spelers, licht zijn kleur op in de pitstop en moet hij zo snel als mogelijk stoppen bij de Pitstop om de taak, welke daar staat aangegeven, uit te voeren. Als je niet op tijd kunt stoppen in de Pitlane, klinkt er een waarschuwingssignaal, je moet nu nogmaals proberen te stoppen. De extra ronde welke nu gereden wordt, telt niet mee in de totaal gereden ronden. Pas als de opdracht is voltooid, tellen de gereden ronden weer mee.

Motorstoring: Het motorstoring lampje licht op voor de geselecteerde chauffeur, die moet proberen te stoppen in de kleurgecodeerde Pitstop omgeving. Het voertuig wordt dan automatisch verplaatst naar de stopstreep, waar een 3 seconde stop wordt opgelegd, met 5 lampjes welke de countdown tijd aangeven.  De bestuurder moet nu geduldig zijn en wachten tot hij zijn race opnieuw kan hervatten.

Brandstofniveau: De tank inhoud wordt weergegeven via vijf lichtbalkjes. Zodra de tank leeg is, gaat het brandstofpeil waarschuwingslampje branden en moet de chauffeur zo snel mogelijk naar de gemarkeerde pitstop. Door de snelheidsregelaar in te drukken wordt de tank weer gevuld. Deze dient te worden ingedrukt tot het lampje uitgaat en alle vijf de lampjes op de lichtbalk weer branden - alleen dan kan de race worden hervat. 

Banden wisselen: Het banden wisselen signaal licht op. De geselecteerde chauffeur moet zo snel mogelijk bij de Pitstop zien te komen. Het voertuig wordt vervolgens automatisch op de juiste positie gebracht en daar moet vier keer de snelheidsregelaar worden ingedrukt om de taak te voltooien - alleen dan kan de bestuurder de race hervatten.

Tip: Als een mobiel apparaat is aangesloten op de Carrera Go !!! PLUS racebaan, zal daar ook de opdracht display oplichten als aanvulling. Dit al extra trigger om te stoppen in de pitstop.