Racebaan kopen

Een racebaan kan als speelgoed en als hobby voor in huis. Er zijn verschillende varianten voor iedere doelgroep verkrijgbaar, van racebanen voor een kind tot aan hobby en zelfs professionele sets. Een set bestaat uit verschillende baandelen. Ieder baandeel heeft een metalen spoor waarin de raceauto's middels een pinnetje er in vallen. Het metalen spoor geleidt de stroom tussen baan en raceauto en iedere auto is daarom uitgerust met sleepcontacten om de stroom tussen auto en baan te geleiden. De auto's worden aangestuurd door handregelaars, ook wel controllers genoemd. Met de handregelaar bepaald u hoeveel "power" de auto krijgt, met andere woorden hoe hard de auto rijdt. In de basis zijn er twee soorten racebanen, analoog en digitaal. Iedere serie heeft zo weer z'n eigen specifieke eigenschappen en mogelijkheden. 

Soms komt u ook het begrip slotracen tegen. De benaming slotracen wordt vaak door professionele racers zo genoemd. Raceclubs organiseren verschillende evenementen waar deelnemers het tegen elkaar opnemen. Dit zijn de zogeheten slotcar races.

Er is dus een zeer uitgebreid assortiment. Hieronder hebben wij per serie de verschillende eigenschappen en werking verder uitgelegd zodat u een goede keuze kunt maken uit het aanbod. Racen is leuk voor jong en oud en is een hobby met veel opties en mogelijkheden.

Lees hieronder meer informatie over de verschillende type racebanen om tot de juiste koop te komen.

Racebaan series

Serie: First - voor kids vanaf 3 jaar. In leuke thema's als Mickey Mouse en Cars.
Serie: Go!!! - speelgoed set voor kinderen vanaf 5-6 jaar. Met looping en in leuke thema's zoals Cars, Mario Kart en F1.
Serie: Go!!! Plus - speelgoed set voor kinderen vanaf 6 jaar. Heeft t.o.v. de GO serie extra mogelijkheden via een Race App.
Serie: Evolution - een niveau hoger voor 8+ en volwassenen. Grotere auto's en baandelen en kwalitatief zwaarder.
Serie: Digital 143 - opstap in Digitaal racen voor kinderen vanaf 6+. Inhalen met maximaal 3 auto's tegelijk!
Serie: Digital 132 - Het ultieme digitale racen. Maximaal 6 auto's tegelijk en veel meer. Voor 8+ en volwassenen - Hobby en professioneel.
Serie: Digital 124 - Vlaggenschip van Carrera, grote auto's schaal 1:24. Max 4 auto's tegelijk. 10+ en volwassenen - Hobby en professioneel.

Er zijn 2 type racebanen, analoog en digitaal. Hieronder starten we met de analoge series en daaronder vindt u de digitale series.

Wat is een analoge racebaan?

Bij een analoge racebaan wordt er via de transformator spanning gegeven aan de sporen van de baan. Via de sleepcontacten onder de auto wordt deze spanning naar de motor van de auto geleidt waardoor de auto kan rijden. Middels deze werkwijze kan er 1 auto per spoor rijden waarmee direct helder is dat er op analoge racebanen maximaal 2 auto's tegelijkertijd kunnen rijden. Op de Carrera First serie na zijn alle andere series verder uit te breiden met extra baandelen, analoge/mechanische wissels en diverse analoge accessoires.

 Beste racebaan voor de jongste doelgroep

 • usp-check.png 3+ jaar
 • usp-check.png Op batterijen
 • usp-check.png Analoog

First is een analoge baan voor de allerjongste racers vanaf 3 jaar. De snelheid van de auto's is aangepast waardoor de auto's minder snel rijden dan bij de GO!!! serie. Hierdoor is de besturing en het inschattingsvermogen voor deze doelgroep beheersbaar en kunnen zij zich concentreren op het racen zelf, wat het speelplezier ten goede komt.

Alle uitvoeringen worden geleverd in een mooie opbergdoos met twee handregelaars, twee auto's, start/finish aansluitstuk en baandelen.

Deze serie is niet verder uit te breiden met extra baandelen of accessoires.

Specificaties en eigenschappen van deze serie:

usp-check.png Analoog 2 sporen systeem.
usp-check.png Maximaal met 2 rijders tegelijkertijd racen.
usp-check.png In diverse thema's zoals Cars, Mario Kart en Mickey Mouse.
usp-check.png Aangepaste handregelaars en auto's, deze zijn kleiner en de snelheid van de auto's is langzamer dan bij de GO!!! serie.
usp-check.png Geen uitbreiding mogelijk en niet compatibel met de GO!!! serie.
usp-check.png Maximale baanlengte is 2,4 of 3,5 meter.
usp-check.png Werkt op batterijen (4 x type C), speeltijd ca. 6 uur op volle en kwalitatieve batterijen.
usp-check.png Breedte van een baandeel is 114 mm.


Speelgoed racebaan met Looping

 • usp-check.png 6+ jaar
 • usp-check.png Schaal 1:43
 • usp-check.png Analoog

Speelgoed Racebaan uit de serie Go!!! is een analoge baan en dé instap naar het echte racewerk. Het systeem is bedoeld voor de startende racer in de leeftijd vanaf ca. 6 jaar. De Go!!! serie is voorzien van smallere baandelen en kleinere auto's in de schaal 1:43. Vanwege de kleinere afmetingen is het voor deze jonge doelgroep eenvoudig om het overzicht te houden, kunnen zij een betere inschatting maken van het geheel en zijn de auto's vanwege hun schaalgrootte handelbaar.

Alle uitvoeringen worden geleverd in een mooie opbergdoos met twee handregelaars, twee auto's, start/finish aansluitstuk, transformator en diverse baandelen. Afhankelijk van de set worden er diverse accessoires bijgeleverd zoals een looping of rondeteller.

Vervanging en uitbreiding zijn mogelijk bij deze serie. Losse auto's, baandelen en accessoires zijn allemaal afzonderlijk verkrijgbaar.

Specificaties en eigenschappen van deze serie:

usp-check.png Analoog 2 sporen systeem.
usp-check.png Maximaal met 2 rijders tegelijkertijd racen.
usp-check.png In diverse thema uitvoeringen zoals Cars, Mario Kart en Formule 1.
usp-check.png Handregelaars met Turbo Power knop!
usp-check.png Actie accessoires zoals een looping of springschans!
usp-check.png Maximale baanlengte tot 15 meter.
usp-check.png Breedte van een baandeel is 11,4 cm.


 Elektrische racebaan met extra opties

 • usp-check.png 6+ jaar
 • usp-check.png Schaal 1:43
 • usp-check.png Analoog

Elektrische racebaan serie Plus is net als de serie GO!!! een analoge baan en verder ook gelijk aan die serie. Echter, de Plus serie is voorzien van extra opties! Deze Plus serie behoort tot de next generation racebanen waarbij er in combinatie met een speciale Race App geracet kan worden.

Extra speelopties: met de race app, te downloaden op de smartphone of tablet, zijn er 3 extra opties bijgekomen. Namelijk: racen in trainingsmodus, racen met rondetijden en een achtervolgingswedstrijd. Door een pitstop aan te sluiten komt er nog een optie bij en wordt alles nog realistischer. Via de pitstopgame moet je regelmatig virtueel bijtanken, banden wisselen en de motor laten servicen.

Alle uitvoeringen worden geleverd in een mooie opbergdoos met twee handregelaars, twee auto's, speciaal Plus start/finish aansluitstuk, transformator en diverse baandelen. Afhankelijk van de set worden er diverse accessoires bijgeleverd zoals een looping of pitstop. Vervanging en uitbreiding voor de GO Plus serie zijn hier eenvoudig te bestellen.

Specificaties en eigenschappen EXTRA t.o.v. de Go!!! serie:

usp-check.png Extra dimensie met extra speelmogelijkheden door de Race App.
usp-check.png Bluetooth Race App met 3 modi: training, ronden en achtervolging.
usp-check.png Pitstop Game mogelijk: tanken, banden wisselen en motor service.
usp-check.png Echte race sfeer door licht- en geluidseffecten.
usp-check.png Single player modus.
usp-check.png 100% compatibel met Carrera GO!!! baandelen en auto's.


 Slotracebaan bouwen als hobby

 • usp-check.png 8+ jaar/Volwassenen
 • usp-check.png Schaal 1:32/1:24
 • usp-check.png Analoog

Evolution is een analoge racebaan voor de hobby slotracemarkt. Deze serie is uitgevoerd in de meest gangbare en populaire schaal 1:32 (auto's) en 1:24 (baandelen). De Evolution serie is geschikt voor de jonge racers vanaf 8 jaar en volwassenen.

De auto's uit deze serie zijn een van de mooiste modellen uit de slotrace wereld. Voorzien van superieure details en rij eigenschappen, zo perfect!

Alle modellen worden standaard geleverd met een verplaatsbare magneet en een schakelaar waardoor je met de auto in tegenovergestelde richting van de baan kunt rijden. Zo blijft je baan leuk en raak je nooit uitgekeken. Tip! Je zult merken dat de baan veel moeilijker wordt als je hem in tegenovergestelde richting rijdt!!

Specificaties en eigenschappen van deze Serie:

usp-check.png Analoog 2, 4, 6 of 8 sporen systeem.
usp-check.png Maximaal met 2 rijders tegelijkertijd racen.
usp-check.png Upgrade naar Digitaal mogelijk.
usp-check.png Auto's schaal 1:32 / Baandelen schaal 1:24.
usp-check.png Wireless besturing mogelijk.
usp-check.png Standaard baandelen uitwisselbaar met de Digital 132/124.
usp-check.png Hobbysegment voor 8+ en volwassenen.
usp-check.png Breedte van een baandeel is 19,8 cm.
usp-check.png Looping is niet mogelijk vanwege de zwaardere auto's.Wat is een digitale racebaan?

Bij digitaal gaat er geen spanning over de leiding (kabels en baan) maar een code. Die code is voor één specifieke auto bedoeld en bevat codes als "stilstaan", "hard", "harder". Natuurlijk gaat er niet het woordje "harder" van de handregelaar naar de auto, maar een code met een soortgelijke betekenis. Iedere auto wordt van een eigen code voorzien, zodat iedere auto alleen maar instructies accepteert van één bepaalde handregelaar en dus van één bepaalde racer. Op de baandelen (beide sporen) staat een permanente spanning en afhankelijk van de ontvangen instructie "haalt" de auto meer of minder spanning van de baan. Hierdoor is het theoretisch mogelijk om met een oneindig aantal verschillende auto's op één baan te rijden. Oneindig betekend echter wel een flinke processor in ieder autootje en dat zou het product onnodig duur maken.

Op een digitale racebaan kan er met maximaal 3 tot 6 auto's gelijktijdig worden gereden, afhankelijk van de serie (zie hieronder). Daarnaast is er in combinatie met een Pitstop de mogelijkheid om een Safety Car / Pace Car rond te laten rijden of een auto te programmeren die als zogeheten Ghost Car / Autonomous Car de baan opgaat. Dit is een door de control unit (moederbord van de baan) zelf bestuurde auto waardoor de mogelijkheid er is om te oefenen of om het op te nemen tegen een computer bestuurde auto. De Ghost Car en Safety Car zijn alleen mogelijk bij de Digital 132 en Digital 124 serie, niet bij de Digital 143 serie.

Verder kunnen er verschillende opties worden ingesteld zoals de snelheid van de auto's. Door bijvoorbeeld een tweetal auto's iets langzamer rond te laten rijden wordt er een extra "handicap" toegevoegd. Die auto's moeten dan worden ingehaald. Hierbij komen we dan ook gelijk op één van de talrijke mogelijkheden die digitaal racen met zich meebrengt. De snelheid van de auto's is bij digitaal racen onafhankelijk van de baan geworden. Ook kan het remgedrag van de auto's worden ingesteld van een zwakke remactie tot een sterke remactie. In combinatie met een Pitstop kan ook de tankinhoud worden bepaald waardoor de auto de Pitstop in moet. Gaat de auto de Pitstop voorbij, dan komt de auto al hakkelend tot stilstand en is de race voor de coureur teneinde.

Door extra stuurcodes naar de auto te sturen zijn er meer mogelijkheden te creëren zoals het wisselen van baan. De regelaars binnen het digitale systeem bevatten een extra knop. Als deze knop wordt ingedrukt gaat de auto bij de eerstvolgende wissel naar het andere spoor. De regelaar stuurt een code naar de auto. De auto stuurt een code naar de wissel. De wissel gaat naar de stand "afslaan" de auto gaat naar de andere baan en zet DIRECT de wissel terug. Zo wordt racen wel heel realistisch!

Bij digitaal racen op een baan uit de Digital 132 en Digital 124 serie zijn er vele uitbreidingen mogelijk zoals een Pitstop, Startlight, Position Tower, Digitale Rondeteller, Driver Display. Allemaal fysieke uitbreidingen die het realisme verder benaderen en de sfeer en attractiewaarde toe laat nemen. Ook is er een Race App beschikbaar voor deze series waardoor de fysieke uitbreidingen ook via een bluetooth verbinding op de Tablet of Smartphone nagebootst kunnen worden. Een extra speldimensie met veel mogelijkheden.

Bij digitaal racen komt natuurlijk ook het slimme denkwerk om de hoek kijken. Het kiezen van het juiste moment om iemand in te halen, zonder hem te raken en in een fractie van een seconde, is alleen maar weggelegd voor de betere coureurs onder ons! Spanning en sensatie ten top!!

Digital 132 en 124 auto's beschikken over Xenon koplamp verlichting en remlichten (Formule 1 auto's hebben geen verlichting!).

 Racebaan met inhalen

 • usp-check.png 6+ jaar
 • usp-check.png Schaal 1:43
 • usp-check.png Digitaal


De serie Digital 143 is dé instap in het digitaal racen waarmee je echt kunt inhalen! De Digital 143 is de evenknie van de GO serie maar dan digitaal. Zowel de auto's als de baandelen hebben dezelfde afmeting als die van de GO!!! serie. Let op! de auto's en de technische baandelen zijn niet onderling uitwisselbaar i.v.m. een andere (digitale) techniek! De standaard rechte baandelen en bochten zijn wel compatibel met de GO!!! Er kunnen maximaal 3 auto's tegelijkertijd op deze autoracebaan rijden. Ook dit is onderscheidend ten opzichte van de GO!!! serie waar er maximaal 2 auto's tegelijkertijd op de baan kunnen rijden. 

Net als bij de grote broer, de Digital 132 serie, kan er echt worden ingehaald door de wisselknop op de handregelaar in te drukken. De wissel schakelt dan om en je rijdt de tegenstander mooi voorbij. Gegarandeerd spektakel en realistisch racen!

De Digital 143 serie is een autoracebaan met de mogelijkheid tot het inbrengen van een looping, springschans en andere leuke uitbreidingen die de attractieve waarde voor deze doelgroep vergroten. Met een digitale rondeteller maak je het circuit compleet.

Specificaties en eigenschappen van deze serie:

usp-check.png Digitaal 2 sporen systeem.
usp-check.png Maximaal met 3 rijders tegelijkertijd racen.
usp-check.png Van baan wisselen met 1 druk op de knop!
usp-check.png Wireless racen mogelijk (of al inbegrepen in set).
usp-check.png Uitbreiding mogelijk tot ca. 15 meter baanlengte.
usp-check.png Standaard baandelen en bochten uitwisselbaar met de GO!!! serie.
usp-check.png Breedte van een baandeel is 11,4 cm.


Professionele racebaan

 • usp-check.png 8+ jaar/Volwassenen
 • usp-check.png Schaal 1:32/1:24
 • usp-check.png Digitaal


Carrera Digital 132, hét neusje van de zalm in Digitaal racen. Op deze professionele racebaan kan er met maximaal 6 auto's tegelijkertijd geracet worden. Er kan worden gekozen voor Wireless besturing of handregelaars met draad. Door de schaal 1:32 kunnen de auto's ook echt de bocht door driften!

Binnen deze serie is het mogelijk om een Safety Car en Ghost Car in te zetten. Extra uitbreidingen zoals een Pitstop, Startlight, Position TowerDigitale rondeteller en Driver Display zijn uitbreidingen die deze serie onderscheiden. Ook behoort het echt kunnen inhalen tot de mogelijkheden van deze digitale serie. Xenon verlichting en rem-achterlichten maken de sfeer helemaal compleet!

De Controlunit is het hart van de baan. Hierop worden de regelaars aangesloten en deze kan een echte race simuleren met bijvoorbeeld een pitstop. De pitstop is als accessoire verkrijgbaar. Hierdoor moeten de auto's gaan tanken, worden de banden gewisseld en de motor geïnspecteerd.

Specificaties en eigenschappen van deze serie:

usp-check.png Digitaal, bedoeld als 2 sporen systeem (kan 4, 6 of 8 sporen).
usp-check.png Maximaal met 6 rijders tegelijkertijd racen.
usp-check.png Van baan wisselen met 1 druk op de knop!
usp-check.png Wireless racen mogelijk (of al inbegrepen in set).
usp-check.png Uitbreiding mogelijk tot ca. 40-50 meter baanlengte.
usp-check.png Xenon koplamp verlichting en rem-achterlichten (behalve F1).
usp-check.png Breedte van een baandeel is 19,8 cm.
usp-check.png Hobby en Professioneel gebruik.
usp-check.png Looping is niet mogelijk vanwege de zwaardere auto's.


 Digitale racebaan schaal 1:24

 • usp-check.png 10+ jaar / Volwassenen
 • usp-check.png Schaal 1:24
 • usp-check.png Digitaal

Digital 124 is het vlaggenschip onder de digitale racebanen in de slotracewereld. Met mooie, grote en zeer gedetailleerde raceauto's van schaal 1:24 en baandelen met een zelfde schaal van 1:24 waan je je op een echt circuit. De baan kan uitgebreid worden tot 4 baans, 6 baans en zelfs tot 8 baans.

Deze serie is verder vergelijkbaar met de Digital 132 serie, alleen de auto's zijn op grotere schaal 1:24. De doelgroep die voor deze serie kiest laat zich aanspreken door de grotere auto's waardoor de details nog beter zichtbaar zijn. Het rijden met grotere auto's is vrijwel gelijk aan die van de digital 132 serie alleen kan er minder makkelijk door de bochten worden "gedrift". Dit komt door de wat zwaardere uitvoering en doordat de autp's onderling elkaar sneller raken bij het gelijktijdig inzetten van een drift.

De uitbreidingen en accessoires voor deze serie zijn dezelfde als voor de Digital 132 serie. De transformator is zwaarder uitgevoerd vanwege de grotere en zwaardere auto's. Bouw de racebaan op en zet scenery (gebouwen en figuren) langs de baan om de sfeer nog verder te optimaliseren. Dit is racen op topniveau!

Specificaties en eigenschappen van deze serie:

usp-check.png Digitaal 2, 4, 6 of 8 sporen systeem.
usp-check.png Maximaal met 4 rijders tegelijkertijd racen.
usp-check.png Van baan wisselen met 1 druk op de knop!
usp-check.png Wireless racen mogelijk (of al inbegrepen in set).
usp-check.png Uitbreiding mogelijk tot ca. 40-50 meter baanlengte.
usp-check.png Xenon koplamp verlichting en rem-achterlichten (behalve F1).
usp-check.png Breedte van een baandeel is 19,8 cm.
usp-check.png Hobby en Professioneel gebruik.
usp-check.png Looping is niet mogelijk vanwege de zwaardere auto's.
Heeft u nog vragen?

Toch nog een vraag voordat u een racebaan wil kopen? Laat het ons dan weten en stuur een e-mail naar klantenservice@racebaan-winkel.nl

Of ga naar onze homepagina om een Carrera racebaan te kopen.