Zendingen en retourzendingen

Verzending van uw bestelling bij Racebaan-winkel.nl:

Artikelen welke zijn besteld en waarbij er is gekozen om af te rekenen via Ideal, Bancontact, PayPal of AfterPay worden dagelijksverzonden. Alle bestellingen, behalve briefpost, zijn via PostNL met trackingcode te volgen en zullen bij aflevering van een handtekening worden voorzien.

* Op werkdagen maandag t/m vrijdag.

Verzendkosten zijn inclusief behandeling, verpakking en frankering. Vervoerskosten zijn vaste bedragen:

  • brievenbuspost € 2,95 (Nederland) en € 3,95 (België)
  • pakketjes € 5,95 (Nederland) en € 7,95 (België)

* Bij bestellingen boven € 39,95 betaald u geen verzendkosten!


We raden u aan uw artikelen onder te brengen in één bestelling. We kunnen twee apart geplaatste bestellingen niet samenvoegen, voor elke bestelling zullen dus verzendkosten in rekening worden gebracht. Uw pakket wordt op eigen risico verzonden, maar er wordt bijzondere zorg besteed aan breekbare voorwerpen.

Onze dozen zijn groot genoeg om uw artikelen goed beschermd te kunnen verzenden.

Herroepingsrecht/Retourzending:

Wanneer u niet tevreden bent met uw bestelling, dan kunt u uw bestelling retourneren (zie onderstaande stappenplan). U heeft een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. U heeft vanaf het moment van de retourmelding nog 14 dagen de tijd om het product terug te zenden. Het product kan alleen ongebruikt en, indien mogelijk, in originele verpakking geretourneerd worden.

Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten voor uw rekening. Wij zullen het bedrag binnen 14 dagen crediteren.

! Belangrijk

Wanneer u een product of gehele bestelling wil retourneren dan is dit natuurlijk geen probleem. Let er echter wel op dat u zorgvuldig met het product en de verpakking omgaat. Uitgangspunt is dat u het product slechts inspecteert en dat deze inspectie niet verder mag gaan dan dat u dit in een fysieke winkel zou kunnen. Gebruikte artikelen kunnen wij natuurlijk niet meer verkopen. Retouren worden bij ontvangst door Racebaan-winkel.nl beoordeelt en wanneer blijkt dat er waardevermindering van het product wordt geconstateerd, zal deze waardevermindering van het product verdisconteerd worden op de aanschafwaarde van het product. Zulks naar oordeel van Racebaan-winkel.nl U ontvangt hiervan uiteraard schriftelijk bericht.


Stappenplan om te retourneren:

  1. Log in en ga naar uw account;
  2. Ga naar "Geschiedenis en details van mijn bestellingen";
  3. Selecteer de order waar u een item van wil retourneren;
  4. Selecteer het product welke u wil retourneren door het vakje er voor aan te vinken;
  5. Geeft u (optioneel en niet verplicht) een bericht mee waarom u wil retourneren. Wij gebruiken uw informatie om eventuele punten te verbeteren en kunnen uw retour dan beter begrijpen;
  6. Klikt u onderaan de pagina op "Retourbon aanmaken".
Na ontvangst van uw retouraanvraag ontvangt u van ons verdere informatie. 
U kunt ook het Europees modelformulier voor Herroeping gebruiken om binnen 14 dagen de koop te ontbinden.
Dit formulier is eveneens via de link in de door u ontvangen orderbevestiging te downloaden.

Terugbetaling:

We streven er naar om het aankoopbedrag, inclusief de eventueel door u betaalde verzendkosten (alleen bij retour van de gehele bestelling, bij deel retouren worden de verzendkosten niet vergoed), binnen 3 werkdagen na ontvangst en goedkeuring van het geretourneerde op uw rekening terug te storten. Mocht dit om welke reden dan ook niet lukken dan mag u er van uit gaan dat het bedrag in ieder geval binnen 14 dagen, volgende op de dag waarop u de herroeping meldt, zal worden terugbetaald (mits het product door ons in goede orde is ontvangen). De terugbetaling geschiedt op dezelfde wijze als hoe u de bestelling heeft betaald.


Voor verdere informatie verwijzen wij u naar onze ALGEMENE VOORWAARDEN