Over Carrera

Carrera is één van de oudste racebaanmerken. In 2014 vierde het bedrijf haar 50-jarige bestaan. De geschiedenis kende hoogte- en dieptepunten. In de jaren tachtig ging het merk failliet. Het bedrijf bleef bestaan en kwam aan het einde van de jaren negentig ijzersterk terug.

Carrera Universal

De Univeral serie werd in de jaren zestig gepresenteerd en was op dat moment technisch beter dan vele concurrenten. Het schoentje en slepers van de auto zijn uniek. Tegenwoordig hebben alle modellen schoentjes van plastic. Het schoentje van Universal was van ijzer. Eén sleper in het slot en één aan de zijkant. De andere auto heeft de sleper in het slot en aan de andere kant. Op deze manier kunnen twee auto’s in één spoor rijden. Het ‘Uni’ systeem wordt niet meer gemaakt (de productie stopte in 1984), maar is via (online)beurzen nog volop verkrijgbaar.

De Universal racebanen waren uit te breiden tot tien sporen. De diepte van het slot is 5 mm. De breedte van de baan is 178 mm. Er zijn geen baankanten gemaakt. Het systeem werd geproduceerd van 1963 tot 1984.


Exclusiv en Evolution

Evolution en Exclusiv zijn twee verschillende producten van Carrera. Niet de baanstukken verschillen maar wel de schalen van de auto’s. Evolution is het 1:32 systeem en Exclusiv het 1:24 systeem. Het baansysteem is vanaf 1967 op de markt. De racebaan in uit te breiden tot 8 sporen. De diepte van het slot is 7 millimeter. De breedte van de baanstukken is 198 mm. Evolution en Exclusiv zijn de actuele opvolgers van deze series.


Digital 132

Pro-X was het digitale systeem dat kon worden aangesloten op de baandelen van Evolution/Exclusiv. De productie van Pro-X werd in 2007 gestaakt, maar een nieuw digitaal systeem werd onmiddellijk aangekondigd: Carera Digital 132, hetgeen een verbeterde versie is van Pro-X.


Carrera Servo

De Servo serie werd in de jaren zeventig veel verkocht, maar betekende bijna de ondergang van het merk. Waarschijnlijk probeerde Carrera te veel soorten schaalsystemen te verkopen. De auto’s van het systeem waren ook minder mooi vanwege de twee haken die aan de auto’s waren gemonteerd om ze door de bochten te geleiden.


Speelgoed racebanen

Het Carrera 160 (de schaal 1:60) systeem is geproduceerd van 1976 tot 1981. Ook bestond er een systeem onder de naam Profi.

De Go!!! serie werd geïntroduceerd in 2001. Het 1:43 systeem is populair als speelgoed bij jonge kinderen (vanaf 6 jaar) en bedoeld als opstapje naar het echte werk. Daarna kwam er een digitale variant bij van deze populaire serie, de Digital 143 racebaan serie.

Racebaan-winkel.nl

Op dit moment is Carrera een van de meest gewilde en verkochte racebanen ter wereld. Racebaan-winkel.nl is Topdealer van Carrera. U zult urenlang plezier beleven aan een Carrera racebaan, de mooie gedetailleerde auto's en de vele uitbreidingen die bij ons verkrijgbaar zijn. Een mooie hobby, een leuke bezigheid en gezellig voor in huis!