Mijn auto's rijden niet soepel of schokkerig op de racebaan. Wat kan ik doen ?

Sleepcontacten dienen altijd correct te worden afgesteld zodat de Carrera Digital 124 auto soepel rijd en voortdurend contact kan maken met de racebaan. Zorg ervoor dat het einde van de sleepcontacten is gebogen in de richting van het spoor. Slechts het einde van de sleper contact maakt met de baan, dus niet de gehele sleper over de baan laten lopen. Dit helpt om snelle slijtage van de sleepcontacten te voorkomen en verbetert de kwaliteit van het contact met de racebaan. Indien nodig kan de sleper een beetje aan het einde worden afgeknipt. Van tijd tot tijd is het belangrijk om de sleper van het stop te ontdoen en 
het einde van de sleper iets te ontrafelen. Door de sleper iets te ontrafelen ontstaat er een betere geleiding tussen auto en baan.

Een ander belangrijk ding: de baanstukken trekken stof aan als gevolg van statische lading en moeten voor gebruik worden afgestoft. Zo zullen de slepers minimaal last hebben van stof op de baan waardoor een betere geleiding en wegligging zal zijn. Let op! Alleen stofvrij of schoonmaken met een droge doek, dus nooit met vloeistoffen!