Carrera Wireless+ Control Set Duo - Digital 132-124 - 10109
 • Carrera Wireless+ Control Set Duo - Digital 132-124 - 10109

Carrera Wireless+ Control Set Duo - Digital 132-124 - 10109

€ 109,95
Op voorraad
Inclusief belasting

Wireless+ digitaal racen op een Carrera Digital 132 of 124 racebaan met deze nieuwe 2,4 Ghz Wireless+ set.

Ervaar de volledige vrijheid tijdens het racen op en rond de racebaan!

Inclusief: 2 Wireless+ Controllers, 2x LiPo Accu Batterij en 1x Carrera Wireless+ Receiver.

Wireless+ racen:

 • 2.4 GHz WIRELESS technologie;
 • Racen met maximaal 6 rijders;
 • Ultra-lichte wireless speed controllers;
 • Oplaadstation met directe connectie tot het Carrera circuit;
 • Ontvangst tot ca. 15m;
 • 8 uur non-stop werking;
 • Lithium Polymer Batterij.

Bekijk hier de demo video: Wireless+ racen

20010109

Datasheet

Schaalgrootte Racebaan
1 op 24
Adviesleeftijd
vanaf 8 jaar
Bijzonderheden
De Control Unit (30352) of Black Box (20030344) is benodigd om de 2.4 GHz Wireless technologie te kunnen gebruiken.
  Wat zijn de technische specificaties van Carrera Digital 124?

  Wat zijn de technische specificaties van Carrera Digital 124?

  • Schaal van de baandelen en auto's is 1:24
  • Breedte van de baandelen: 198 mm
  • Transformator: 18V, 3A, 54 VA
  • Tot vier auto's tegelijkertijd op de Digital 124 racebaan.

  Adviesleeftijd: vanaf 10 jaar en voor volwassenen

  GA NAAR CARRERA DIGITAL 124


  Hoeveel digitale auto's kunnen er tegelijkertijd op een DIGITAL 124 Racebaan?

  Hoeveel digitale auto's kunnen er tegelijkertijd op een DIGITAL 124 Racebaan?

  Hier geldt hetzelfde basisprincipe voor digitale racebaan auto's als voor DIGITAL 132 systemen; met dit verschil dat er maximaal 4 auto's tegelijkertijd op de Digital 124 racebaan kunnen om mee te racen. Bij de Digital 132 serie zijn dit er maximaal 6.

  GA NAAR CARRERA DIGITAL 124


  Is er ook een looping voor de Digital 124 serie?

  Is er ook een looping voor de Digital 124 serie?

  Er is geen looping beschikbaar voor de Carrera Digital 124 racebaan. De auto's zijn schaal 1:24 en daarom te groot en te zwaar voor een looping. Alleen Go en Digital 143 hebben de mogelijkheid om een looping in te zetten.


  Kan draadloze (wireless) technologie gecombineerd worden met handbedieningen met draad?

  Kan draadloze (wireless) technologie gecombineerd worden met handbedieningen met draad?

  Dit is zeker mogelijk. Draadloze (wireless) infrarood en elektrische bedrade controllers/handbedieningen kunnen simpel worden gecombineerd bij een Carrera Digital 124 racebaan.


  Heeft het brandstofniveau invloed op de rijprestaties van de Carrera Digital 124 auto?

  Heeft het brandstofniveau invloed op de rijprestaties van de Carrera Digital 124 auto?

  Met de Control Unit (30352) in de modus "REAL" is de maximale snelheid van een auto afhankelijk van het brandstofniveau. Auto's met een volle tank zijn zwaarder, langzamer en hebben inferieure remprestaties. Auto's met een laag brandstofniveau zijn lichter, rijden sneller en hebben superieure remprestaties.

  Met de Black Box, de oudere Control Unit van Carrera, heeft het brandstofniveau geen effect op de prestaties van de Carrera Digital 124 auto.


  Welke Carrera Racebaancircuits zijn compatibel met elkaar?

  Welke Carrera Racebaancircuits zijn compatibel met elkaar?

  Klik op deze button voor een duidelijk overzicht van alle functies per type racebaan

  Het racebaan systeem Carrera GO!!! en Racing Set (discounters) zijn niet compatibel met elk ander circuit systeem wat te wijten is aan de kleinere schaal (1:43). Alleen tussen de Carrera GO!!! en Digital 143 serie kunnen de niet-technische baandelen zoals de standaard rechte baandelen en bochten worden uitgewisseld.

  Evolution, Exclusiv, DIGITAL 132 en DIGITAL 124 (racebaan schaal 1:24) zijn ook louter compatibel met betrekking†tot de standaard baandelen. Uitsluitend de standaard rechte baanstukken en bochten kunnen worden gebruikt voor de twee systemen (analoog en digitaal).

  De accessoires van DIGITAL 132/124 zoals de rondeteller, Pit Stop en Rondetellers, kunnen niet worden gecombineerd met de Evolution en Exclusiv banen.

  Om de auto's van een desbetreffende serie te rijden, heeft u de juiste transformator nodig, en in het geval van DIGITAL 132/124 de speciale connector (Control Unit (30352), voorheen de Black Box) wat ook geldt voor de handbedieningen. Digital 132 auto's hebben als enige een schuifje onder de auto met een analoge stand waardoor deze ook op een Evolution racebaan kunnen rijden. Evolution auto's kunnen desgewenst voorzien worden van een digitale decoder om de auto's zo geschikt te maken de D132.

  Evolution auto's moeten niet worden gebruikt met een Exclusiv transformator, aangezien dit schade aan de motor kan aanbrengen en bij de handbediening oververhitting kan veroorzaken. Het omgekeerde geldt; Exclusiv auto's moeten niet worden gebruikt op een Evolution racebaan omdat de transformator niet krachtig genoeg is om de Exclusiv auto's te laten rijden.

  Let in het bijzonder op dat bij de digitale racebanen (D143/D132 /D124), GEEN componenten zoals handbediening, baanwissels of transformators van de analoge systemen Evolution, Exclusiv en Racing worden opgenomen in de de circuits en dit geldt ook vice versa.

  Let op! Wanneer auto's, accessoires, uitbreidingen of baandelen van de ene serie op de andere serie worden toegepast waarvoor deze niet bedoeld is, dan kan er in deze gevallen op geen enkele manier aanspraak gemaakt worden op enige vorm van garantie.


  Is er een looping beschikbaar voor de Carrera Digital 132 serie?

  Is er een looping beschikbaar voor de Carrera Digital 132 serie?

  Nee, er is geen looping voor de Carrera Digital 132 racebaan serie. Reden daarvoor is dat de auto's te groot en te zwaar zijn om een looping te kunnen nemen.


  Hoe positioneer ik de Carerra sleepcontacten?

  Hoe positioneer ik de Carrera sleepcontacten?

  1. Ontrafel het uiteinde van de sleepcontact iets voor een betere geleiding met de racebaan;
  2. Laat niet de gehele sleper over de baan lopen maar alleen het uiteinde;
  3. Maak de sleepcontact stofvrij en vervang deze tijdig. Gesleten sleepcontacten zorgen voor een slechte stroomgeleiding en slechtere wegligging;
  4. Knip mocht dit nodig zijn een heel klein stukje van de onderkant van de sleper af.

  Goed gepositioneerde en niet gesleten sleepcontacten zorgen voor een betere wegligging en contact van de Digital 132 auto met de racebaan!


  Hoe worden de rondes van de auto's op de racebaan precies geteld?

  Hoe worden de rondes van de auto's op de racebaan precies geteld?

  De Carrera Digital 132 auto stuurt haar identificatie signaal op het moment van passeren van een detectie-oog naar de Digital 132 rondeteller of de Control Unit.


  Wat is een Ghost Car / Safety Car? En hoeveel auto's kunnen er tegelijkertijd op de Digital 132 racebaan rijden?

  Wat is een Ghost Car / Safety Car? En hoeveel auto's kunnen er tegelijkertijd op de Digital 132 racebaan rijden?

  In principe kunnen er maximaal 8 auto's tegelijkertijd op de Carrera Digital 132 racebaan rijden. Dit zijn bijvoorbeeld 6 race auto's en 2 Ghost Cars.
  Of 6 raceauto's, 1 Ghost Car en 1 Pace/Safety Car.

  Wat is een Ghost Car: Carrera maakt het mogelijk om computer gestuurde via de control unit (30352) auto's op de racebaan te laten rijden. Dit als extra tegenstander of gewoon als extra handicap voor de rijders. Programmeer de Ghost Car bijvoorbeeld op een lagere snelheid en deze rijd dan letterlijk iedereen in de weg. Leuk als je net een wissel neemt!

  Pace / Safety Car: Deze kennen we natuurlijk van de echte races en is bedoeld wanneer er problemen op het circuit zijn om de raceauto's in bescherming te nemen tot dat het probleem is opgelost. De Safety Car is alleen mogelijk in combinatie met een Pitstop (30356). Daar zal de Safety Car dan ook automatisch in gaan en pas uitkomen wanneer daar opdracht voor gegeven wordt middels de Carrera Control Unit.


  Kan ik mijn controllers ook combineren met de wireless controllers?

  Kan ik mijn controllers ook combineren met de wireless controllers?

  Ja. Draadloze (wireless) Carrera infrarood controllers en de standaard controllers met draad kunnen worden gecombineerd. Wel is het zo dat er dan maximaal 3 controllers met draad kunnen worden aangesloten. Verder is het van belang om de controllers en de Digital 132 auto's goed te programmeren zodat er geen duplicatie kan voorkomen waardoor een auto door meerdere controllers wordt aangestuurd.


  Hoe kan ik mijn Carrera Digital 132 racebaan geschikt maken voor 6 auto's?

  Hoe kan ik mijn Carrera Digital 132 racebaan geschikt maken voor 6 auto's?

  Er zijn 2 mogelijkheden voor de Carrera Digital 132 racebaan serie:

  1. Gebruik een uitbreidingsset (artikel nr. 30348). Deze wordt op poort 1/Tower 1 van de poorten aangesloten en is dan ter aansturing van controller 1, 3 en 4. Poort 2 (Tower 2) is controller 2, poort 3 is controller 5, en poort 4 is controller 6. Dit geldt voor de Control Unit (30352) en de oudere Control Unit van Carrera, de Black Box (30344).

  2. Draadloos: Aansluiting op Carrera Black Box/Control Unit, Tower 1 en/of 2, om de auto's 1-4 aan te sturen door draadloos. Black Box/Control Unit aansluitingen 3 en 4 zijn dan de controllers†voor de auto's 5 en 6.

  Heeft het brandstofniveau invloed op de rijprestaties van Digital 132 auto's?

  Heeft het brandstofniveau invloed op de rijprestaties van Digital 132 auto's?

  Met de Carrera Control Unit (30352): in de modus "REAL", is de maximale snelheid afhankelijk van het brandstofniveau. Digital 132 auto's met een volle tank zijn zwaarder, langzamer en hebben een inferieure remprestaties. Auto's met een laag brandstofniveau zijn lichter, sneller en hebben superieure remprestaties.

  Met de Black Box, de oudere Control Unit van Carrera, heeft een volle tank geen effect op de prestaties van de raceauto.


  Zijn er ook losse bandjes beschikbaar voor de Digital 132 auto?

  De banden van Digital 132 auto zijn versleten of hebben weinig grip meer, wat nu?

  Wij kunnen desgewenst een set banden (2 voor en 2 achter) voor u bestellen of u vind ze in onze webwinkel.


  Kan ik met 1 pitstop zowel de safety car gebruiken als ook de Digital 124/132 auto's?

  Kan ik met 1 pitstopstraat zowel de safety car gebruiken als ook de Digital 124/132 auto's?

  Om op de Carrera Digital 132 racebaan zowel de Safety Car- als ook†de Pit Stop-functie tegelijkertijd te gebruiken zijn twee Carrera Pitstopstraten benodigd. Een standaard rechte baandeel moet altijd worden geplaatst tussen de pitstops. Zie hiervoor ook de handleiding van de pitstop.


  Kan een Carrera Evolution Racebaan worden geüpgraded naar een Digital 132?

  Kan een Carrera Evolution Racebaan worden geüpgraded naar een Digital 132?

  Ja, dit is mogelijk. Er zijn 2 opties die wij voor u hebben uitgewerkt, door op de link te klikken kunt u zien wat nodig is en direct alle artikelen in 1x in uw winkelmandje plaatsen. Wel zo makkelijk!


  Levert Racebaan-winkel.nl ook losse onderdelen voor auto's zoals een spoiler, spiegels of antennes?

  Levert Racebaan-winkel.nl ook losse onderdelen voor auto's zoals een spoiler, spiegels of antennes?

  Wij hebben losse onderdelen op voorraad en desgewenst kunnen er ook onderdelen voor u worden besteld. Spoilers, spiegels en antennes worden als set geleverd. Racebaan-winkel.nl is officieel Carrera dealer wat betekent dat als het er is, wij kunnen leveren. Maak uw wens via onze klantenservice bekend en wij bestellen uw artikel bij onze eerst volgende bestelling mee, mits op voorraad bij Carrera uiteraard.


  Kan ik de Carrera Driver Display voor meerdere auto's inzetten?

  Kan ik de Carrera Driver Display voor meerdere auto's inzetten?

  Op de Driver Display (artikel 30353) kunnen 1-6 auto's worden ingesteld. Voor een optimale race-ervaring raden wij aan om een aparte driver display per auto te gebruiken.†De Driver Display informeert de bestuurder over:

  • het tankniveau,
  • het aantal pitstops
  • de actuele positie bij een race

  Met een instelknop kan iedere Driver Display op een overeenkomstige auto 1 tot 6 worden ingesteld. Het display wordt met behulp van de meegeleverde Adapter Unit in de baan geÔntegreerd. De Adapter Unit stemt overeen met de lengte van een standaard recht stuk en kan daarbij op een willekeurige positie binnen de baan worden geplaatst.

  Let op! De indicatie van het tankniveau en het aantal pitstops is alleen mogelijk in combinatie met Pitstop (art. 30356) of de oudere Pitstop (art. 30346) en Pit Stop Adapter Unit (art. 30361). De volledige werking is alleen in verbinding met Control Unit (20030352) gegarandeerd. Gelieve voor de juiste installatie de handleiding van de Control Unit (art. 30352) te lezen.


Gerelateerde/Interessante producten